Cum castigi timp facand pe prostul

Iti place pagina? Recomand-o!

Imi place sa recrutez asistente pentru oamenii importanti din business, adesea imi pune mintea la contributie mai mult decat atunci cand trebuie sa-i recrutez pe sefii lor. Putini stiu cat de mare poate sa fie rolul lor in marile companii si cat de mult pot contribui la eficienta activitatii directorului sau a boardului de care se ocupa. Si invers, in cate incurcaturi te pot baga, evident. Nu e greu de dedus, deci, de cat de multa atentie la detalii e nevoie ca sa poti face un astfel de job, de cata capacitate de analiza, ca sa faci legaturile intre ele, de cata prezenta de spirit si inteligenta si, nu in ultimul rand, de cata eleganta ai nevoie.

Desigur, nu e nevoie sa te intalnesti cu ele ca sa te lamuresti repede. Citirea CV-ului sau un scurt schimb de e-mailuri sunt adesea mai mult decat suficiente in marea, foarte marea majoritate a cazurilor. Alt motiv, asadar, ca sa vreau sa recrutez asistente, ca nu mai pierd timp cu multe intalniri si interviuri inutile, aproape totul se rezolva numai din calculator. Subiect al multor articole ale mele au fost aceste asistente, si vor fi in in continuare…

Saptamana trecuta dorinta mi-a fost din nou indeplinita si am primit o recrutare de board assistant pentru un om important. Dar important-important, nu asa, unul de care depind salariile si carierele a zeci de mii de oameni din nu stiu cate tari.

Candidatii trebuie sa vorbeasca bine engleza si germana si sa fie cam cum i-am portretizat eu mai sus. Primesc multe CV-uri, ca de obicei. Unul dintre ele scria (in engleza, desigur) despre o doamna care a lucrat multi ani in Germania in posturi similare, apoi si prin alte tari, a studiat pe la noi, apoi la Paris si cine mai stie pe unde. Dar nu scria niciunde in CV ce limbi vorbeste.

Ii trimit un reply scurt: “Multumesc pentru candidatura, insa nu va pot lua in calcul pentru acest post ca nu vorbiti limbi straine…”, asteptand apoi curios sa vad ce se intampla.

Si nu am asteptat mult, doar 11 minute… :)

Buna seara ,
Am o întrebare la Dvs : cv meu este in romană sau nu imi dau eu seama si imi scapă ceva ??                                      Dupa cum ati observat cv meu e in engleza..                                              Faptul ca nu am  precizat in cv ca Vb engleza fluent, am facut 8 ani de germana si am facut un master 2 in Franța si Vb franceza .. este greșeala mea ca nu am trecut aceste detalii in cv meu pentru a nu scrie si mai multe pagini .                                                 Daca V ati fi obosit sa il citiți  puteați observa ca in 2 din companiile la care am lucrat managementul companiei era străin si noi trebuia sa Vb o limba straina .Chiar nu înțeleg de unde ati concluzionat ca nu Vb nici o limba straina ?? O seara buna in continuare    

Board assistant

Save

Intreaba sau comenteaza         (24 comentarii) 1. Anonymous - 17.11.2017 la 2:21 pm

  da, foarte mult, si nu numai lui, ca tot se vorbeste de fatarnicie.

 2. Anonymous - 17.11.2017 la 2:10 pm

  pentru tine cand iti recrutezi una?

 3. Andre Malraux - 09.11.2017 la 3:39 am

  La referendum se supun deciziei cetatenilor intrebari de genul:

  1.Sunteti de acord ca persoanele condamnate penal sa nu aiba dreptul de a candida la o functie eligibila timp de 20 de ani de la ispasirea pedepsei?

  2.Sunteti de acord cu trecerea in administrarea statului a terenurilor defrisate si care nu au fost replantate de catre proprietar?

  3. Sunteti de acord cu aplicarea fiscalizarii dupa principiul: orice venit se impoziteaza si orice cheltuiala care concura la realizarea lui sa fie deductibila?

  4. Sunteti de acord cu construirea moscheii de la Casa Scanteii?

  In democratia participativa rezultatul unui referendum devine lege, incepand de a doua zi dupa validarea rezultatului. Votantii au dreptul de a-si revoca reprezentantii din parlament, primarie, cj.

 4. R - 08.11.2017 la 11:02 pm

  ‘și eu sunt un om din doi oameni.’
  Unul care scrie CV-ul si unul care raspunde la mailuri.

 5. :) - 08.11.2017 la 5:30 pm

  Observ ca nu multi au priceput ce urmareai de fapt. Raspunsul intepat+’prompt’+neglijent scris de pe un smartphone ti-a salvat din pretiosul timp, sau altceva? Ar fi fost altminteri eligibila daca ar fi trecut aceasta proba eliminatorie, doamna in cauza? (Data fiind varsta…?)

  • :) - 08.11.2017 la 5:33 pm

   E clar ca ea n-a priceput ca tu pricepusesi de fapt ca ea vorbeste limbi straine… ceea ce denota ca, desi cu inteligenta suficient pentru a invata diverse lucruri, nu este si destul de desteapta pentru a le aplica.

  • George Butunoiu - 08.11.2017 la 5:39 pm

   Da, m-a scutit de o intalnire… GB

   • Sin - 10.11.2017 la 8:02 am

    Tocmai asta e problema multor persoane care sunt in functii de conducere,ochelari de cal si lipsa de viziune!

    Bravo d-ule GB,consider stilul de selectie excelent.

    • Sin anonimul - 20.11.2017 la 3:01 pm

     mai mult ca sigur nu are viziunea ta, in functie de ceea ce gasesti la fata locului. Spor la urmarit si tras cu ochiul, pe alte bloguri si nu numai. :)

 6. Hello - 08.11.2017 la 9:19 am

  Titlul articolului e total !!!

 7. Mike B - 07.11.2017 la 5:20 pm

  Cit timp scurs de la o intrebare pina la primirea raspunsului se considera acceptabil?
  Care sint “normele nescrise” pentru aceste intervale de timp?

  Este clar ca un raspuns agramat, “in doi peri”, este definitoriu oricit de prompt ar fi.
  Dar dupa ce interval de timp se poate considera un raspuns nepoliticos de tardiv?

  • George Butunoiu - 07.11.2017 la 5:24 pm

   De la oamenii neimportanti cel tarziu a doua zi, cei importanti 3 zile, cei foarte importanti o saptamana. GB

   • Mike B - 07.11.2017 la 11:24 pm

    Multumesc.
    Aceasta este o informatie folositoare.

    • Un domn - 10.11.2017 la 11:50 pm

     Servus Mike
     Pot sa confirm, aka testify ca GB se tine de cuvant
     Cu respect
     Un Domn

     • Mike B - 11.11.2017 la 4:03 am

      @”Un domn”,
      Da, GB se tine de cuvint. De asta este cine este si de cit timp este pe piata.
      La GB altceva ma uimeste si as vrea sa stiu cum face. Nu intreb, totusi, caci nu e politicos.
      Cum le face pe toate?! Are dosarele active in business-ul lui de headhunting care iau o gramada de timp, are partea normala de relationare care ia si ea o gramada de timo, merge la restaurante si face recenzii cu o frecventa impresionanta, a avut doua site-uri cu un numai impresionant de vizitatori, organizeaza activitati si societati muzicale. Asta e numai ce stiu eu.
      GB ar merita studiat !

   • CM - 08.11.2017 la 10:39 am

    Imi cer scuze, insa consider extrem de neinspirata ‘fragmentarea’ candidatilor in cele trei categorii mentionate mai sus.
    Probabil este doar o eroare de exprimare ori contextul este diferit, insa calitatea unui recrutor, ca de asemenea calitatea oricarui om de vanzari(pentru ca – nu-i asa? – si recrutorul este om de vanzari), vine si din tratarea tuturor canditatilor, indiferent de pozitia vacanta, cu aceeasi importanta. Cel putin la nivel declarativ.

    • George Butunoiu - 08.11.2017 la 10:45 am

     Unde apare “candidati” in discutia de mai sus? E vorba despre toate mesajele, de la oricine ar fi ele. GB

 8. Cristi - 07.11.2017 la 3:18 pm

  Deduc ca e un e-mail scris de pe telefon?

  • George Butunoiu - 07.11.2017 la 3:28 pm

   Fara indoiala! Nu a considerat ca merita un raspuns mai elaborat. Probabil ca asa face si la job… GB

   • Cristi - 07.11.2017 la 3:29 pm

    Oricum, poza atasata articolului este fantastica :)

 9. Ionut - 07.11.2017 la 12:36 pm

  Dacă nu aș avea un filtru de autocenzură între creier și degete eu i-aș fi răspuns: “observ că nici limba maternă nu o stăpâniți prea bine”.

  • AH - 09.11.2017 la 10:34 pm

   apare undeva vreo informatie despre limba materna si nu am observat eu? poate e filipineza :)

Intrebari si comentarii


3 − = zero